Hi, wij zijn Ivo en Annalies

Lovers, business partners en ouders van Nola (4) en Aron (1)

Wat ons verbindt

Na onze eerste ontmoeting, verstreken er 5 jaar zonder contact . Het artikel “Nurse reveals the top 5 regrets people make on their deathbed” creëerde de start van onze liefdesrelatie.

Misschien ken je het artikel wel.

Ivo plaatste deze op zijn facebook tijdlijn, Annalies reageerde daarop en daarna volgde onze eerste date. En die duurde gelijk 24 uur.

Dit artikel laat voor ons goed zien wat ons bindt. We willen alles uit het leven halen.

We willen bezig zijn met datgene wat wij daadwerkelijk belangrijk vinden. Het enige wat echt schaars is in je leven is: tijd.

Daarom leven we bewust en hebben blijvend aandacht voor onze persoonlijke groei. Dit is ook hoe we het ouderschap hebben omarmd: samen in ontwikkeling en maximaal genieten.

Bij de geboorte van Nola voelden we direct de invloed die wij als ouders hebben op haar ontwikkeling.

Omdat wij in ons eigen leven hebben gemerkt welke invloed onze (vroege) jeugd op ons heeft gehad. We gingen dus nadenken over hoe wij met onze kinderen willen omgaan. Wat we ze wel én niet willen doorgeven. En vooral: hoe kunnen we onze waarden voorleven.

One generation full of deeply loving parents world change the brain of the next generation, and with that the world.

Onze drijfveer

Wij geloven dat ouders voor kinderen het verschil kunnen maken. Dat elke generatie het ‘een stukje beter’ kan doen en dat de wereld daarmee steeds mooier wordt. Dat is onze drive achter Nola Knows.

Het ouderschap is een reis, waarin je prachtige momenten en ook hobbels tegenkomt.

Het is onze missie deze reis voor jou leuker, makkelijker en waardevol te maken. We bieden je steun en houvast bij het nemen van de hobbels.

Zodat jij meer kan genieten van die prachtige momenten met je kleintje.

En je hoeft het niet alleen te doen. We nodigen je uit om de steun van je partner én andere like-minded ouders te benutten. Je bent tot veel meer in staat dan jij nu denkt!

Het hoeft echt niet perfect. Dat is waar ook wij onszelf aan herinneren. Want ook wij zijn mens. Ook wij worden regelmatig door onze kinderen gespiegeld en weer uitgedaagd iets anders onder ogen te komen of te ontwikkelen. Gelukkig maar 😉

Hoi, ik ben Annalies

Ruim 10 jaar heb ik gewerkt als trainer en coach voor leidinggevenden en teams in grote organisaties. Ik coachte mensen in jezelf uitspreken, effectiever communiceren, je eigen gevoelens en behoeften (h)erkennen, zelfvertrouwen en werk privé balans.

Bij al deze thema’s spelen (vaak onbewust) belemmerende overtuigingen een rol, die we ongemerkt vormen in onze kindertijd. Ik vroeg me echt af, ‘als de oorsprong hiervan in onze kindertijd ligt, waarom pakken we het daar dan niet direct goed aan’?’

Toen ik zelf moeder werd, was ik hier erg mee bezig. Welke impact hebben mijn woorden en mijn handelingen op Nola? En hoe vormt dit haar beeld over de wereld en haarzelf?

Toen ik de verdiepende opleiding Aware parenting ging volgen, wist ik zeker, ik ga hier andere ouders in ondersteunen. Kinderen hebben het nodig dat ze écht gezien worden, erkend in hun gevoelens en behoeften en vertrouwen krijgen in dat wat ze kunnen en willen bereiken. Daarvoor had ik het ook nodig om dieper in mezelf te duiken en mijn eigen patronen aan te pakken, zoals makkelijker aansluiten bij de behoeften en emoties van de ander dan die van mezelf. Niet altijd makkelijk maar ik ben heel dankbaar dat ik me kan ontwikkelen, steeds weer dichter bij mezelf kom en hiermee ook mijn kinderen de ruimte geef zichzelf te zijn.

Ik voel me dankbaar dat ik in Nola Knows mijn kennis en ervaring kan combineren. Ik weet hoe je persoonlijk kan groeien, echt de stappen kan zetten die je wilt zetten en lastige patronen kan doorbreken. Zodat jij je als ouder dichterbij jezelf voelt, authentieker kan handelen en zo je kind ook een voedingsbodem geeft voor zelfvertrouwen, authenticiteit en groei.

Mensen zeggen over mij dat ze zich direct veilig, gezien en gehoord voelen. Dat ik een open ruimte creëer om te delen wat echt bij je leeft en daar zonder oordeel op reageer. Waarin ik praktische tips geef, maar ook de diepte in ga en écht blijvende verandering realiseer.

En ik ben Ivo

Vader worden vond ik super leuk. Al bij de zwangerschap was ik actief betrokken bij o.a. de hypnobirthing cursus en de badbevalling. Ik genoot ervan om er alles aan te doen om ons eerste kindje een fijne start te geven.

Na de geboorte van Nola merkte ik dat er behoorlijk op gebrand was om de opvoeding zo goed mogelijk te doen. De lat lag hoog. Te hoog.

Ik nam een besluit. Ik hoef geen perfecte vader te zijn. Fouten maken hoort erbij. Ik ben een goede vader én bij elke hobbel in het ouderschap reflecteer ik nu op mezelf en kijk waar ik kan en mag ont~wikkelen. Ik committeer me aan het aanpakken van deze momenten om persoonlijk te groeien.

Maar waarom lag die lat zo hoog? Dat heeft vooral ook te maken met m’n eigen jeugd. M’n ouders deden absoluut hun best om ons het beste mogelijke te geven. Maar toch heeft mijn jeugd – naast fijne ervaringen – ook pijnlijke ervaringen gekend. Deze hebben ervoor gezorgd dat ik het nodige traumawerk heb gedaan. Zeer waardevol werk, wat mij mede heeft gevormd tot wie ik nu ben. Sensitief, doortastend, gevoel voor humor, creatief en een scherpe observator.

Mijn professionele achtergrond is veelzijdig: marketing, sales, visieontwikkeling en (team)coaching. Van nature breng ik zaken snel tot de kern.

Met veel passie zet ik mezelf in om zoveel mogelijk ouders op het spoor van bewust ouderschap te brengen. Voor hun zelf én voor de kinderen. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen.

“Highlight the big wins from your clients here. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam blandit, turpis at porta elementum, velit risus tristique ipsum, imper diet odio justo non leo. Duis estrisus inter.”

Client Name

“Highlight the big wins from your clients here. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam blandit, turpis at porta elementum, velit risus tristique ipsum, imper diet odio justo non leo. Duis estrisus inter.”

Client Name

Frequently Asked Questions

We maken gebruik van een aantal inspiratiebronnen. We zoeken het beste uit conscious parenting, aware parenting, gentle parenting en positive parenting.
We geloven dat kinderen weten wat ze nodig hebben en dat, zeker baby’s, dit heel goed kunnen aangeven. We vertrouwen op de natuur en dat onze instincten als mens in de afgelopen honderden jaren niet veranderd is. Tegelijkertijd is het belangrijk culturele en maatschappelijke aspecten mee te nemen, zodat we de belangrijke principes zoals een veilige hechting van het ouderschap ook in ons huidige leven kunnen realiseren.

In onze visie zijn de volgende elementen leidend:

  • geen straffen, time-outs, beloningen
  • wel natuurlijke consequenties
  • liefdevol begrenzen (en duidelijkheid!)
  • nieuwsgierig naar de onderliggende reden van gedrag (gedrag is communicatie)
  • spel, humor en plezier inzetten (want dat is de taal van je kind)
  • ruimte geven aan emoties
  • als ouder aandacht voor je eigen emoties, behoeften en mentale gezondheid

Er zijn twee uitgangspunten waar wij echt voor staan:

Ten eerste dat jij en jullie je intuïtie volgen. Dat je doet wat bij jou en je gezin past. Het gaat niet om één perfecte waarheid of manier van opvoeden of klakkeloos de theorie volgen. Het gaat erom dat jij zelf nadenkt, bewust wordt, reflecteert en kiest. Dan neem je verantwoordelijkheid en ben je congruent naar jezelf en naar je kind. En dat is wat werkt!

Ten tweede zorgen wij ervoor dat er echt verandering ontstaat. Verandering in de situatie, bij je kind én bij jezelf. Want de theorie kennen of beste tips weten, is nog wat anders dan het daadwerkelijk uitvoeren. We kunnen behoorlijk vast zitten in onze oude patronen of vaste gedragingen. Daarom besteden we hier veel aandacht aan. Om het leuk en makkelijker te maken om daadwerkelijk te veranderen en blijvend rust en ontspanning in je gezin te ervaren.

Nola is onze dochter en zij inspireert ons om het ouderschap vanuit vertrouwen en liefde vorm te geven. Wij geloven dat kinderen ijzersterke spiegels zijn van waar wij onszelf in mogen ontwikkelen. Kinderen komen niet voor niets in ons leven en hebben ons iets te leren.

Onze kinderen weten het.

Met onze individuele kwaliteiten, vullen we elkaar perfect aan. We weten precies wat we aan elkaar hebben. Daardoor kunnen we soms ook heel direct zijn tegen elkaar.

Daarnaast werken we behoorlijk gestructureerd. We scrummen bijvoorbeeld en bepalen 2 wekelijks (of in drukke periodes wekelijks) onze doelen en maken hierbij gebruik van tools als Trello en Slack om te communiceren.

Zo beperken we de gesprekken over werk in bijvoorbeeld de slaapkamer!

Voordat wij ouders werden, bleef binnen onze relatie weinig onbesproken. Hoe communiceren we samen? Waarin triggeren we elkaar? Waar komt dat vandaan? Hoe kunnen we hiermee omgaan? Wat hebben we nodig?
Dit waren hele open en kwetsbare gesprekken. En ook super spannend. Maar oh boy, altijd weer zo waardevol en verbindend.

Juist nu als ouders maken we het prioriteit om dit vast te houden. Zondagavond is onze avond hiervoor en staat de ‘check-in’ in onze agenda. Om eerlijk te zijn is het in bepaalde periodes lastig deze tijd ervoor te maken maar we merken dat dit gesprek voeren zó belangrijk is. Doordat we zo verbinding houden met elkaar, kunnen we de uitdagingen in het ouderschap makkelijker aan.

Daar kunnen we kort over zijn: zelfvoorzienend wonen en werken in een toffe community, met gelijkgestemden in de natuur. Mogelijk ook in het buitenland, in een lekker warm land ☀️

Wil je ook meer plezier in ouderschap?

Je kan kiezen om een online programma van ons te volgen of een persoonlijk traject met ons in te gaan.