Minicursus
Hoe je met 5 simpele tips je kind moeiteloos tot rust brengt
Leer in deze minicursus waarom jonge kinderen driftbuien hebben en hoe je reageert op een manier die werkt. En ontdek het geheim om driftbuien en ‘moeilijk’ gedrag te voorkomen.
“Ik had nooit gedacht dat ik de woedeaanvallen van mijn zoontje als iets positiefs zou gaan zien. Waar ik er eerder van schrok en m’n best deed om de aanval te stoppen (door hem te geven wat hij wilde), zie ik nu in dat het een uitlaapklep is voor opgebouwde spanning, en dat ik hem juist help door een strakke grens te blijven stellen en een veilige setting te creëren, zodat hij zijn emoties de vrije loop kan laten. Ik ervaar het -gek genoeg- nu juist als momenten van enorme verbinding.
Deze workshop heeft daar super bij geholpen. Ik had er al wel veel over gelezen, maar doordat Annalies en Ivo gebruik maken van verschillende en actieve vormen van leren (filmpjes, opdrachten, visualisaties) wordt de abstracte stof ineens veel persoonlijker. Het ging echt over mij en mijn unieke situatie (want iedere ouder zal het net weer anders ervaren). Super leerzaam! “
“Er is bij ons meer rust in huis! De tips lijken niet alleen bewezen effectief, ze zijn ook liefdevol voor je kind én jezelf. De cursus is heel praktisch en toepasbaar en door de oefeningen blijft het ook hangen. Fijn dat je het allemaal in een avondje kan doen.”
“De afwisseling tussen de theorie, oefeningen en het doen zorgen ervoor dat het makkelijk is om het met je partner te bespreken. Door de oefeningen kan je het direct toepassen.
Ik voel me nu veel rustiger bij een driftbui.”
Je hebt een heerlijke middag in de speeltuin gehad. Je hebt net de voordeur open gedaan en je kind wil om onverklaarbare reden niet naar binnen. Voor je weet is je kind compleet ontploft: een driftbui.
Neeeee, niet nu ..!!!. Je kan totaal niet doordringen. Alles wat je zegt of doet lijkt het alleen maar erger te maken. Er lijkt geen einde aan te komen en en hoe langer het duurt hoe moeilijker het is om je geduld te bewaren. Je voelt je machteloos …
Het lijkt wel of je kind onhandelbaar is geworden. Op tijd beginnen met koken kan je nu wel vergeten.
Hoe zou het zijn als je precies weet wat je moet doen, geen stress meer ervaart en de kans op een driftbui weet te verminderen?
Met deze 5 tips die je direct kan toepassen vind je de rust en vertrouwen in ouderschap. We werken vanuit Bewust ouderschap. De tips zijn liefdevol voor je kind en jezelf en bewezen effectief.
Getrouwd en trotse ouders van Nola (2017) en Aron (2021). Als iets ons kenmerkt is het wel dat we altijd met persoonlijke groei bezig zijn en bewust onze eigen keuzes maken. Zo doken we ook in alles wat je tegenkomt tijdens een zwangerschap, volgden we een hypnobirthing cursus en kozen een holistische verloskundige.
Toen Nola er eenmaal was en de echte reis begon, werden we regelmatig flink verrast en voelden we ons soms overweldigd, onzeker en gefrustreerd. Nu komt toch het belangrijkste stuk: ons kind ‘opvoeden’ … Maar hoe doen we dat? Hoe gaan we met sommige situaties om?
Alle vragen die naar boven kwamen en die jij ook als ouder hebt, daar zijn wij ingedoken. Gecombineerd met Annalies haar ervaring als coach in persoonlijke ontwikkeling en Ivo zijn kennis en ervaring met persoonlijke groei en transformatie, zijn we Nola Knows gestart en geven we jou de kennis en ervaring die iedere ouder zou moeten krijgen!
Een compacte cursus met 25 minuten videomateriaal en ondersteunende opdrachten.
Leer in slechts één uurtje effectief reageren op driftbuien én hoe ze te voorkomen.
Gratis toegang tot de besloten online community. Deel successen en ervaringen. Vind inspiratie en krijg antwoorden van gelijkgestemde ouders en van ons.
Ontvang mooie werkbladen en reminder pdf’s voor bijv. op je koelkast. Dit helpt jou om de kennis succesvol in te zetten in de praktijk.
Klik op de onderstaande knop. Hierna kan je veilig je (eerste) betaling doen.
In je inbox vind je een order bevestiging en je inloggegegvens.
Log in, start met kijken en creëer direct meer rust in huis.
We hebben deze cursus speciaal ontworpen voor ouders met jonge kinderen en weinig tijd. Totaal zit er ca. 30 min. video in, met daarbij nog een paar oefeningen.
De cursus is opgeknipt in korte delen, zodat jij er makkelijk in je eigen tempo doorheen kan.
We weten als geen ander hoe hectisch een dag met jonge kinderen kan verlopen 😉
En vergeet niet dat het je direct na de cursus tijd en frustratie gaat besparen!
Jazeker. Het is fijn je voor te bereiden op de mogelijke driftbuien van je kleintje. Je weet dan wat je kan verwachten, wat je kan doen en staat niet ineens voor een verrassing. Dit maakt je direct rustig en zelfverzekerd als je kindje de driftbuien ineens laat zien. De manier waarop jij een driftbui begeleidt, heeft een belangrijke invloed op de emotionele ontwikkeling van je kindje.
Niet ieder kind heeft (evenveel) last van driftbuien. Deze cursus richt zich er specifiek op, maar het omgaan met boosheid en frustratie kan je toepassen op alle emoties. De kennis is veel breder te gebruiken. Dus zo heb je altijd iets aan deze cursus!
Dat is jammer, het liefst wil je deze minicursus met elkaar doen. Dwing of forceer hierin niets. Wil je partner niet meedoen? Doe het dan alleen.
Vertel ontspannen en vanuit positiviteit over wat je leert, zonder dat je daarbij direct iets van je partner verwacht.
Breng de tips en wat je leert in de praktijk en maak zo je partner nieuwsgierig. Daarnaast kan je gericht bij een les of oefening je partner vragen mee te doen.
Zeker! De cursus is zo ingericht, dat je ‘m ook prima alleen kan doen. Soms kan het als alleenstaande ouder prettig zijn om een sparringpartner te hebben. Je krijgt dan ook toegang tot onze online community zodat jij je successen kan delen, maar ook je vragen en dilemma’s kan inbrengen waarop wij en andere gelijkgestemde bewuste ouders reageren.
Daarnaast kan je uiteraard de kennis uit deze cursus delen met andere opvoeders (zoals opa en oma of een vaste oppas). Die vinden het vaak ook heel fijn te weten hoe jij wilt dat er met je kindje wordt omgegaan op een manier die aansluit bij hoe jij dat als ouder doet. Als zij ervoor open staan, kan je ook de video’s en oefeningen met hen delen of samen kijken.
Na aanschaf hou je voor altijd toegang.
Zo kan jij op je eigen tempo de cursus volgen. Ook handig als de minicursus later bij bijvoorbeeld een volgend kind weer terug wil kijken. Je toegang verloopt dus nooit.