Stop de gevoelens van frustratie, stress en machteloosheid

Handel vanuit een super sterk vertrouwen in de lastige situaties met je kind 💞

Klinkt dit herkenbaar?

Je voelt je regelmatig tekort schieten richting je kind. Je weet dat je een goede ouder kan zijn,
maar zo voelt het nu niet. Je reageert kortaf op je partner en je kind, terwijl dat juist niet is wat je wil.

Je hebt al vanalles geprobeerd, maar de situatie verbetert niet. Je baby slaapt nog steeds heel erg slecht. Je kan er echt moedeloos van worden. Met je partner heb je er vooral ruzie over. Jullie willen dat dit anders gaat, het moet ook anders, maar weten echt niet meer hoe.

Je kan het zo niet volhouden. Je doet zo je best en wil het voor iedereen goed doen. Je houdt continu zoveel ballen in de lucht. Hierdoor vergeet je jezelf. Je voelt je geleefd en uitgeput. Je vraagt je af hoe anderen dit doen. Kon iemand je maar helpen de situatie te veranderen!

Je wilt met rust en vertrouwen op de emoties van je kind reageren. Maar regelmatig heb je geen controle meer over jezelf en schreeuw je toch. Vervolgens voel je je schuldig. Je partner en jij discussiëren veel over hoe wel liefdevol en effectief te reageren. Je wilt een veilige basis zijn voor je kind, maar weet op deze momenten niet goed hoe je dat kan doen.

je bent niet alleen

Ouderschap kan uitdagend zijn omdat ...

Sommige dagen zou je dolgraag overdoen. Je kind lijkt alles wat je zegt te negeren. Je partner lijkt jouw aanpak te ondermijnen en zelf reageer je boos en gefrustreerd naar je kind. Je hoort jezelf reageren en weet ‘dit gaat niet werken’. Je zou het graag anders willen doen. Soms weet je ook wel hoe, maar regelmatig lukt het niet. Verandering is moeilijk. Zeker met hoe je je nu voelt.

Je houdt onwijs veel van je kind en natuurlijk geniet je ook van elkaar. Maar sommige momenten vind je ontzettend zwaar. Je doet zo je best! Je bent zeker niet alleen.

stel je voor

Hoe fijn zou het zijn om een super sterk vertrouwen in je rol als ouder te hebben?

Ik nodig je graag uit voor

Een traject voor vaders en moeders die de warmste en sterkste versie van zichzelf willen zijn.

Voor je kind, je partner én jezelf.

Online vanuit huis

Samen met je partner

Flexibele tijden

het traject

Dit is wat je krijgt

Een coachingstraject op maat voor jou en je (opvoed)partner. Je kan het traject alleen doen als ouder, maar liefst samen. Het traject is helemaal afgestemd op jullie unieke situatie met veel praktische tips en oefeningen voor thuis.

Intake gesprek

Een extra lange sessie om een scherp beeld te krijgen van jullie huidige en gewenste situatie

Samen bewust ouderschap coaching

Opbouwende reflectiegesprekken

We bespreken successen en hobbels die jullie hebben ervaren in de tussentijd. Met verdiepende oefeningen krijg je meer inzicht in jezelf, jullie kind, elkaar en doorbreken we patronen.

emerency call bewust ouderschap

Emergency Calls

Jullie krijgen mijn 06-nummer en kunnen 24/7 een what’s app bericht inspreken of video sturen. Waarin je binnen 12 uur mijn advies en hulp krijgt op jullie gerichte vraag.

“Ik gun iedereen een ‘Annalies-ervaring’. Annalies heeft op verschillende vlakken veel voor mij betekent.
Met haar warmte, rust en brede expertise, weet zij mij te raken als mens en als moeder. Zonder oordeel, voel ik me vrij om alles met haar te delen waar ik tegenaan loop in het moederschap. Op een fijne manier weet zij mij te spiegelen en vertrouwen te geven om vanuit eigen kracht bewust keuzes te maken!”

ANOUK, moeder van kane (7 maanden)

“Ik heb Annalies leren kennen als een coach met aandacht voor de persoon en erg prettig in de omgang. Verder kijkend dan alleen wie je bent en waar je voor komt. Door haar gestructureerde aanpak met wisselende technieken, heeft zij me veel inzichten gegeven. Ik ben dan ook uitermate content met alle coachsessies en het uiteindelijk resultaat.”

Roland, vader van 2 kids (0 en 3 jaar)

“Annalies stelde de juiste vragen en structureerde op heldere wijze de brei aan ervaringen waar ik mee kwam. Ze straalt een behulpzame rust uit en combineert doorvragen en zoeken naar onderliggende oorzaken met heel praktische tips. Dat heeft me in de weken erna meteen geholpen. Ik kan met meer begrip kijken naar het gedrag van mijn kind. Bij grote en kleine opvoeduitdagingen: ik beveel Annalies als coach enorm aan!”

ALIne, moeder van 2 kids (6 en 8 jaar)

coach pakketten

Plan een gratis match call om je keuze te bespreken!

Krachtig

kort en krachtig voor een klein thema
350
 • Extra lang intake gesprek
 • 1 reflectie gesprek
 • Levenslang toegang tot online community
 • Geen emergency calls

Compleet

voor het écht doorbreken van patronen
500
 • Extra lang intake gesprek
 • 2 reflectie gesprekken
 • Levenslang toegang tot online community
 • 2 Emergency calls

Intensief

verdiepende begeleiding en/of meerdere doelstellingen
825
 • Extra lang intake gesprek
 • 4 reflectie gesprekken
 • Levenslang toegang tot online community
 • 4 Emergency calls

Is een Nola Knows coachtraject iets voor mij?

Dit is perfect voor jou als:

Dit is niet voor jou als:

De eerste stap zetten is makkelijk!

Plan een afspraak in mijn online agenda

ontvang een email met een korte vragenlijst

gratis match call

Hoi, ik ben Annalies

Toen ik zelf moeder werd van Nola (2017) vond ik het eerste jaar erg zwaar. Ik moest wennen aan mijn nieuwe rol, nieuwe leven en het slaapgebrek. Ik was verbaasd; ‘een kind opvoeden is zó belangrijk en we leren hier zo weinig over, we zoeken het allemaal maar voor onszelf uit’. Zo zonde, want hoe fijn is het om je gesteund te voelen, goede hulp te krijgen en niet zelf het wiel te hoeven uitvinden. Inmiddels heb ik die steun, hulp en kennis gevonden en inspireer ik jou daar als ouders graag in.

Ik heb ruim 10 jaar als coach en trainer in persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en teamontwikkeling in veel grote, corporate en overheidsorganisaties gewerkt. In 2020 volgde ik de opleiding Aware Parenting bij Chris Muller en verdiepte me in de ontwikkeling van het kind. Ik leerde toen pas écht wat belangrijk is voor kinderen én hoe je hier in het dagelijks leven invulling aan kan geven. 

In het jaar dat onze zoon Aron (2021) werd geboren, besloten mijn man Ivo en ik samen Nola Knows te starten. Onze droom om samen een bedrijf op te richten en leven en werken meer te verbinden, werd werkelijkheid. 

Met Nola Knows geven we ouders praktische tools en handvatten om om te gaan met lastige situaties vanuit de principes van Natuurlijk ouderschap en Aware parenting. Aan de andere kant werken we diepgaand en pakken we dieperliggende patronen aan. In de oplossingen kijken we vanuit een democratische aanpak: waarin de behoeften van jouw kind én die van jou als ouder centraal staan.

Antwoorden op vragen

Het lijkt alsof je het drukker krijgt, er komt immers meer bij in je agenda. Maar hetzelfde blijven doen, zorgt ervoor dat je hetzelfde blijft krijgen, dit doorbreekt de spiraal niet. Daarnaast zorg ik er voor dat je tips en tools krijgt die je direct resultaat geven en je je direct anders voelt. Hoe fijn dat het gesprek je direct meer ontspanning en rust oplevert?

Dit is maatwerk en ligt deels aan jouw vraag. Vaak speelt er op meerdere vlakken iets, tegelijkertijd hou ik ook van korte en krachtige trajecten. Bij minimaal 3 gesprekken is het prettig dat we dan ook je ontwikkeling, nieuwe ervaringen en mogelijk nieuwe lastige situaties kunnen bespreken. In het uitgebreide intakegesprek kunnen we de verschillende trajecten bespreken.

Ja, het eerste gesprek (match call) is gratis! Want ik vind het heel belangrijk dat we beide kunnen voelen of we een goede match zijn.

Ja, we moedigen dit erg aan.
Als je twijfelt of dit voor een van jullie passend is of hoe je de ander hiertoe bereid kan vinden, maak dan een afspraak met mij en dan bespreken we dit.

Dat is jammer, het liefst wil je dit programma met elkaar doen. Dwing of forceer hierin niets. Wil je partner niet meedoen? Vertel hem/haar ontspannen en vanuit positiviteit over wat je leert, zonder dat je daarbij direct iets van je partner verwacht. Breng de tips en wat je leert in de praktijk en maak zo je partner nieuwsgierig. 

Belangrijk is te voelen dat jij dit wil en waarom. Daarmee kan het een eerste uitdaging zijn om voor deze wens te staan. Partners vinden het prettig te weten wat het hen kan opleveren en of het de investering waard is. Probeer voor jezelf te bedenken wat jij wil dat het oplevert en communiceer daarover.
Daarnaast mag jij jezelf deze investering gunnen én heb je daar wellicht helemaal niet de steun van je partner in nodig. Jij gaat dit doen en je wordt door jezelf en mij gesteund.
We kunnen dit samen bespreken en ook het gesprek met je partner kunnen we bespreken of oefenen.

Je hebt misschien nog nooit 1 op 1 coaching gedaan of weet niet of je probleem ‘erg’ genoeg is of denkt dat de situatie weer over zal gaan. Herkenbare twijfels en goed om te onderzoeken wat je doet twijfelen. De eerste match call is gratis. Daarin maken we kennis en kunnen we deze vragen bespreken.
En je kan jezelf de vraag stellen: Waarom gun ik mezelf dit niet? Wat maakt dat ik wil doorploeteren terwijl dat niet hoeft? Wat maakt dat ik hulp vragen niet snel doe? Vragen die de verandering al starten ;-).

Zeker, de coachsessies zijn allemaal online video calls. Dit heeft als voordeel dat je geen reistijd hebt. Ook kunnen de gesprekken dan gemakkelijk in de avonden buiten je werktijden worden gepland. Alles in het comfort van je eigen ruimte.

Ja en nee. Natuurlijk is het intensief met (jonge) kinderen en ons eigen drukke leven ernaast. Er zijn zeker periodes waarin kinderen ‘lastiger’ zijn dan anders, vaak kunnen we dit ook herleiden naar veranderingen voor onze kinderen (andere juffen op de opvang bijv) of onszelf (verandering van werk bijv).
Maar mag je het ook makkelijker ervaren, met meer plezier en ontspanning? Geloof je ook dat het minder zwaar kan zijn? Eigenlijk is dit al een gedachtepatroon dat ervoor kan zorgen dat we het voor lief nemen, maar daarmee ook onze eigen wensen en behoeften opzij zetten. Terwijl dit juist zo belangrijk is om serieus te nemen als ouder.

Ben je klaar voor meer plezier in ouderschap?

Plan dan nu je GRATIS Match Call!

Staat jouw vraag niet bij de FAQ’s?

Met alle plezier beantwoord ik jouw brandende vragen. Je kunt ons een email sturen op hallo@nolaknows.nl en wij beantwoorden je vraag binnen 24 uur. Beloofd.